2010. január 31., vasárnap

Olaszos lepénykenyér

Ma már annyira éhes voltam és annyira kívántam a kenyeret (G pont vett rozscipót ráadásul, amit imádtam eddig...), hogy elhatároztam, hogy neki állok sütni. De mivel már totál ki voltam rá éhezve, nem tudtam kivárni még megdagasztom és megkelesztem, ezért arra gondoltam, hogy gyorsan átalakítom a poharas sütimet olaszos lepénykenyérré. AZ úgy is hamar megvan. Nagyon finom lett!

Így készült:

* 2 pohár liszt (1 kukorica, 1 rizs, és valamelyiknek valamennyi része keményítő)
* 2 pohár víz
* 2 tojás
* 2 késhegynyi szódabikarbóna
* 2 evőkanál olaj (én extra szűz olívaolajat használok, de bármely más is megteszi)
* 2 gerezd fokhagyma passzírozva
* 1 kiskanál só
* 1 kiskanál snidling (szárított)
* borsikafű
* kakukkfű
* bazsalikom
* oregánó

Összekevertem és kiolajozott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 20-25 perc alatt megsült.

Nagyon finom lett!!! Mindjárt sütök még. Ha neked van gofri sütőd, akkor azzal is kísérletezhetsz, hogy abba sütöd meg. Nekem sajnos nincs és nincs is tapasztalatom vele, de ha esetleg azzal csinálod szívesen meghallgatom a tapasztalataidat!!! Neuro-Diétások is fogyaszthatják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése