2010. május 12., szerda

A mikrohullámú sütő káros hatásai

Elvégezték a következő kísérletet, vizet forraltak fatüzelésű
kályhán,gázégős tűzhelyen, elektromos főzőlapon és mikrohullámú
sütőben, majd a
felforralt vízben magokat csíráztattak.

*A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen
a magok 50%-a, elektromos főzőlapon a magok 25%-a, mikrohullámú
sütőben 0%-a kelt ki.

A mikrohullámú sütő tökételesen alkalmas csírátlanításra, fertőtlenítésre.

Hogy mire nem, azt a lenti levélben olvashatjátok.

Mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek
molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől,
degenerált
molekuláktól a sejtépítés sem lesz egészséges.

Az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében előbb-utóbb egyre
jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg éppen ott, ahol a
szervezetén belül a
leggyengébb az immunrendszer állapota.

Környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik
fel: meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők?
Svájcban,
Franciaországban és több más országban is tilos reklámozni a
mikrohullámú sütőket!

Svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó
személyen végezték el a kísérleteket *(a lausanne-i Biokémiai
Intézetben és a
wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben)*.

A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak.
Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos
módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött
tejet,
negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva.
Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos
módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban
megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért
vettek, és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték.
Az eredmény a
következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a
tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében *szignifikáns (döntően
meghatározó) elváltozásokat okozott*, csökkent valamennyi hemoglobin
érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént),
valamint a HDL
és az LDL (koleszterin) aránya.

A limfociták (nyiroksejt,nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt)
esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak
meg, ha a
vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott.

A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a
mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi
szervezetnek.

Ezt a fizikai folyamatot előzőleg már több széleskörű tanulmány is
megállapította. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok
vizsgálata
azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben *patogén
(kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő)* folyamatok
kezdetét
váltja ki. S így rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.

Egy Amerikai orvosi intézet ( Walter Reed Army Medical Center
)kutatócsoportja nemrég adta közre, hogy

NEM SZABAD MŰANYAG EDÉNYBEN ÉTELT MELEGÍTENI A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBEN !!!!
CSAKIS KERÁMIAEDÉNYEKET, ILLETVE EDZETT ÜVEGET LEHET HASZNÁLNI, MERT A
MŰANYAG ÉS AZ ÉTELBEN LÉVŐ ZSÍR KEVEREDÉSE A HŐ HATÁSÁRA EGY DIOXIN
NEVŰ ANYAGOT VÁLT KI, AMI RÁKOT OKOZ, FŐLEG MELLRÁKOT.

A DIOXIN NAGYON MÉRGEZŐ ANYAG, AMI A SEJTEKET TÁMADJA MEG. AZ ÉTEL
TETEJÉRE PEDIG NEM A MŰANYAG EDÉNY FEDELÉT KELL TENNI, HANEM EGYSZERŰ
PAPÍRTÖRÜLKÖZŐT.


Ezt a felhívást egy amerikai orvosi intézet kutatócsoportja adta közre
*(Walter Reed Army Medical Center )*

7 megjegyzés:

  1. http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3180/a-mikrohullamu-suto-veszelyei

    VálaszTörlés
  2. http://urbanlegends.about.com/library/bl_frozen_plastic_dioxin.htm

    Kicsit komolyabban utána kellett volna ennek járni!

    VálaszTörlés
  3. "A fatüzelésű kályhán forralt vízben a magok 75%-a, gázégős tűzhelyen a magok 50%-a, elektromos főzőlapon a magok 25%-a, mikrohullámú sütőben 0%-a kelt ki"

    Megmagyarázná valamelyik áltudományos balfék, hogy mi idézne elő különbséget a fatüzelésű kályha, gázégős tűzhely vagy rezsó által előállított hő hatása között?

    Bocsánat, de röhögnöm kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól, hogy valaki nem tud valamiről, az még nem baromság. Tessék utánaolvasni, kutatni. Nem minden jó, amit eladnak és reklámoznak nekünk. Az egészséges kételkedés nem hátrány.

      Törlés
  4. Ekkora baromságot még életemben nem olvastam.

    VálaszTörlés
  5. Egyébként is: a télapó tényleg létezik! :)

    VálaszTörlés
  6. Ez így, semmit sem ér. Csak akkor, ha a forrás egészen pontosan fel van tüntetve. Szájbarágósan: Szerzők neve, dátum, a megjelenés helye stb. Ez így rémhír keltés kedves blogtulaj!

    VálaszTörlés