LángosMester KenyérMix : 300g
Víz : 300ml
Élesztő : 2,5dkg
Cukor : 1 teáskanál
Tejpor : 1 teáskanál
Olaj : 1 evőkanálnyi a tésztába
Olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az olaj kivételével mindent összegyúrunk, amikor sima lesz a tésztánk akkor tesszük hozzá az
egy evőkanál olajat és átgyúrjuk. Megkelesztjük duplájára. Olajos kézzel olajos
lapra borítjuk a tésztát, kis lángosokat formálunk és forró olajban kisütjük.
Zsemle
Mester KenyérMix : 300g
Víz : 200ml
Cukor : 1 mokkáskanál
Olaj : 1 evőkanál
Élesztő : 25g
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát nem kelesztjük, azonnal vizes kézzel
kis gömböket formálunk és a sütőlapra helyezzük.
Megkelesztjük meleg helyen, megsütjük 180C fokon.
Amerikai fánk(ehhez szükséges egy fánksütő)
Mester KenyérMix : 200g
Cukor : 80g
Tej : 170ml
Tojás : 2db
Citromhéja : lereszelve
Olaj : 2 evőkanál
Elkészítése:
Összekeverjük a hozzávalókat, a formákat kiolajozzuk. Egy formába csak egy teáskanálnyi
tésztát tegyünk, mert különben kifut. 3-4 perc alatt a egy adagot készre sütünk.
Tálalás lekvárral, fahéjas cukorral.
Forrás: Alter Táplálékallergia Bolt
Most vettem először Mester Kenyérmixet. Kevered még valamivel? Egyszerűen nem birom megenni... :(( A hátgerincemen fut végig a hideg... Hogyan lehet ehető kenyeret sütni aminek ne legyen az a jellegzetes íze? Az sem baj ha nem nő fel olyan tökéletesre... Tudnál segíteni?
VálaszTörlés