2009. december 7., hétfő

Muffin

Hozzávalók:

Tészta:15 dkg kukoricaliszt, 10 dkg rizsliszt, 25 dkg tisztán növényi margarin, késhegynyi szódabikarbóna, 2 tojás, 10 dkg barnacukor, 1 dl növényi tejszín, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál reszelt narancshéj

Töltelék: bármilyen allergénmentes gyümölcsíz



Elkészítése:

A cukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a többi alapanyagot és keverőgéppel jól összedolgozzuk. A lekvárdarabokat óvatosan belekeverjük, majd az így elkészült tésztát papírformába kanalazzuk. Alacsony hőfokon rózsaszínűre sütjük. A sütőpapírral együtt tálaljuk.

Forrás: www.etelallergia.hu

4 megjegyzés:

  1. Hú, nem akarok hülyeséget mondani, nekem a lányom LÉ kb egy hónapja, de totál úgy emlékszem, hogy a barnacukor nem GM.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom. Találtál erről valamit bővebben esetleg? Én nagyon sok Lé receptben látom alapanyagként. Mondjuk én gyümölcscukrot használok. Az nem dobja meg az idegrendszert hirtelen.

    VálaszTörlés
  3. Hú, akkor lehet, hogy csak álmomban olvastam ilyet. :) Tényleg sok sütirecept írja!
    Amúgy nagyon tetszik a blogod, és titokban már azért drukkolok, hogy mikor kerül fel egy hipeszuper palacsintarecept. Mert nekem az valahogy nem akar összejönni. :(

    VálaszTörlés
  4. Egyébként arra gondoltam, hogy barna cukor az a melsztól barna amit cukornádból nyernek (a fehér színű cukorrépából tudtommal nem tudnak barna cukrot előállítani)és a finomítás során (hogy fehér kristálycukrot nyerjenek belőle)nekem inkább gluténgyanúsabb (persze nem biztos). De cukrot én nem ezért nem eszek, hanem elvből :-) Lásd William Dufty: Cukor Blues.

    Csak még receptgyűjtő fázisban vagyok, de ha elkészítem, átírom majd gyümölcscukorra (ha látom, hogy mennyi kell bele, mert az édesebb, mint a szacharóz).

    Palacsintán én is rajta vagyok :-)) Te milyen recept alapján próbáltad?

    VálaszTörlés